September 9, 2020

Te Fundit

Shqiptarët dhe aftësia e të mësuarit gjuhë të ndryshme

Nga Fatjona R. Lubonja Ed.D –

Shqiptarët ndër vite kanë praktikuar një aftësi të përdorimit të gjuhëve të ndryshme, përfshi këtu gjuhën e lindur, gjuhët e mësuara gjatë rritjes dhe dialektet. Ky është një fe...

SHBA nga 1926 në 1936 hulumtime dhe investime në shëndetësinë dhe infrastrukturën Shqiptare. (Pjesa e dyte)

.

Nga Dr. Fatjona Lubonja, Ed.D–

Duke ju referuar artikullit të publikuar disa kohë më parë në  Opinion (https://opinion.al/shba-nga-1926-ne-1936-hulumtime-dhe-inve...

February 12, 2019

Nga Dr. Fatjona Lubonja, Ed.D

Duke ju referuar historisë së Shtetit Shqiptar (Arkiva e Shtetit, 1924), Shqipëria e viteve 1920- ishte një shtet i ri, pa përvojë në fushën studimore epidemologjike apo shëndetësore. Pavarësisht nga kjo situatë gjatë viteve 1926-1936 në sh...

September 20, 2018

Duke u bazuar në studimet e neuroshkences sëmundjet mendore janë çrregullime të trurit, pra kanë një bazë biologjike (Griesinger W. 1861; Menninger K, et al, 1959) dhe si të tilla duhen trajtuar si ç’do sëmundje fizike. Sëmundjet mendore përballohen me vështirësi si në...

May 1, 2018

Nga Dr. Fatjona R. Lubonja

Bazuar në statistikat, megjithëse të pakëta, në Shqiperi numri i fëmijëve që vuajnë nga aftësitë e kufizuara intelektuale apo problemet mendore është më i lartë në krahasim me patologjitë e tjera të fëmijëve. (WHO-AIMS Report, 2006) Fëmijët me...

April 19, 2018

She felt the night was happy under the spell of a rite. The wish of a random fate had gathered them under the gold goddess statues. Listeners, dancers, viewers, lovers, singles, young and old, almost in harmony of sounds. The darkness of the night and the golden light...

February 14, 2018

Nga Dr. Fatjona R. Lubonja Ed.D

“Një puthje” është përshkruar në mënyrën më romantike nga regjizori i shquar Italian, Giuseppe Tornatore ne filmin e tij Cinema Paradiso (1988, It./Fr.). Ashtu si puthjet romantike të montazhuara në monologun e karakterit të filmit qëndru...

January 17, 2018

By Fatjona R. Lubonja

The more the sun sailed toward the coast the more her thoughts echoed inside her head. After all these years her childhood memories woke up from a long time of hibernation. Suddenly her present was traveling through the past into the unknown future...

January 9, 2018

Nga Dr. Fatjona R. Lubonja

Përse mbajmë mend disa gjëra dhe jo disa të tjera? Kujtesa për trurin është çelësi për te mbijetuar. Nga momenti i zhvillimit të trurit ne ndërtojme memorje në mënyrë që të ushqehemi, levizim, comunikojme, zhvillojme marrdhënie sexuale.., dhe...

December 20, 2017

How would we recognize our own face if the mirrors were never invented? That was all she thought when the lights went out and the dark took over in a selfish power. Do we really recognize our own face or we are just used to the illusion or perception created from our b...

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2016 by FATJONA LUBONJA.